Daca lucrati in industria turnarii sub presiune a aluminiului, atunci, cu siguranta stiti despre Jet Cooling system (sistemul de racire cu jet). 

Avantajul major al acestei tehnologii, patentata de Ahresty Corporation, consta in eficienta crescuta cu care acestea pot controla transferul de caldura, chiar si in cele mai mici parti ale matritei de turnare, cu precadere in faza de solidificare a aluminiului.

Reglati si controlati transferul de caldura la cele mai mici componenete ale matritelor! Astfel, Jet cooling va ajuta sa:

  • Reduceti durata ciclului de turnare
  • Inbunatatiti calitatea pieselor turnate
  • Cresteti beneficiile intreprinderii

Sistemul Jet cooling regleaza si optimizeaza transferul de caldura la miezurile mici, ajustand modul de contractie al acestora in faza de solidificare. Se obtine astfel o imbunatatire a calitatii pieselor turnate si cresterea rezistentei la oboseala.

In prezent sistemul Jet cooling este utilizat cu succes pentru o gama larga de piese de la cele mai mici pana la piese de mari dimensiuni. In functie de nevoile dumneavoastra, Lethiguel in colaboare cu VGA Die Cast Solutions va poate furniza cele mai bune solutii personalizate.

Masinile Jet Cooling Ahresty sunt comercializate in Romania prin intermediul VGA Die Cast Solutions, in colaborare cu Lethiguel, distribuitorul pentru Europa si America de Nord.

Avand o gama variata de la M20 la M100, masinile Ahresty pot fi livrate cu capacitati de 20, 40, 60 si 100 de circuite jet de racire. Toate masinile Ahresty au  panou de control cu touch-screen, iar dimensiunile si zgomotele pe care le au sunt substantial reduse fata de cele ale firmelor concurente.

Principiul metodei Jet Cooling

       Jet cooling shrinkage

 

           Jet cooling AHRESTY solution

 

Jet cooling by Lethiguel

Lethiguel Machines SpotCool©  

To extend the range of Jet Cooling machine capacities, Lethiguel designs and sells its own devices with the following characteristics:

  • for up to minimum diameter 4mm of the pin outer diameter
  • up to 20 core pins
  • cooling circuits: 4
  • automatic core pins break control
  • closed cooling circuit
  • the system is provided with a high pressure cooling pump

Accesorii pentru jet cooling

The machine is sold with components that will help decrease scrap rate of products due to soldering, shrinkage porosity and leakage. Lethiguel proposes a range of manifolds, core pins and jet coolers, designed and calibrated for each application and client.

  • Core pins are sold with thermal treatment, designed by our engineering bureau according to customer’s needs and specifications (minimum external Ø 4mm):

Jet cooling core pins installedJet cooling core pins installed

Jet cooler head

Jet cooler

Jet cooler